Scarlett Johansson krisztusi korba lépett

Scarlett Johansson 1984. november 22. New Yorkban született.. A 33 éves színésznő színpadi tudásával és lehengerlő idomaival igykeszik még nagyon sokáig szórakoztatni minket a jövőben remélhetőleg. Cikkemben az eddigi karrierjét szeretném bemutatni, és pár érdekességet megosztani róla. Jelenleg a legtöbb ember Fekete Özvegy karakterét ismeri a legjobban a vászonról, de számos filmben alakított remek szerepet. Persze minden karrierben vannak melléfogások, főleg a kezdetekkor.

 

A szépséges amerikai színésznő karrierjének kezdetét nehéz meghatározni, hiszen régi fiatalkori szerepei között talán az 1998-ban megjelent The Horse Whisperer (Suttogó) című film alapozta meg. Egy komoly dráma a modern western világában. Egy érzelmileg megtört lány kűzdelme és élete. Az itt nyújtott alakítása nyitotta meg az utat előtte, hogy főszerepeket is megkapjon. Érdekesség, hogy nem az első nagyjátékfilmje volt, de annak tűntették fel. Scarlettnek egyébként van egy ikertestvére, akit Hunter Johanssonnak hívnak, és szerepelt is vele együtt még 1996-ban a Manny & Lo című filmben. Persze minden kezdet nehéz, így az ember könnyedén rábólint rossz filmekre is. Így is történt ez Scarlett esetében. A My Brother the Pig (Kismalac az öcsém) nem éppen volt nagy siker. Nagyon alsókategóriás családi filmmel igyekezett volna fellendíteni karrierjét, de csak kudarc érte.uxegyqb.jpg Nem érett meg a rivaldafényhez és egy főszerephez még. Kettő éves kihagyás után 2001-ben újabb mellékszerepet kapott olyan színészek mellett, mint Billy Bob Thornton vagy James Gandolfini, a The Man Who Wasn't There című filmben. Ismét sikerült mellékszerepben remekelni egy újabb krimi/dráma műfajú filmben. Párhuzamosan forgattak egy másik filmet vele, ahol főszerepben kezdett tetszelegni és Terry Zwigoff (Tapló télapó, Crumb, Ízlésficam) rendezővel egy vígjáték, de inkább drámát igyekeztek összehozni, és milyen jól tették. A Ghost World (Tétova tinédzserek) című film volt a kapu amin át kellett haladnia. A felnőtt élet a gimi után nehézségeket gördít elé. Egyetem vagy munka? A filmben kettő fiatal lány (legjobb barátnők) életét mutatja be. Nem spoilerezek, akit érdekel a film annak merem ajánlani.mv5bmje1otu3ndc4n15bml5banbnxkftztgwodk5mzk1mdi_v1_sy1000_cr0_0_1426_1000_al.jpg

Érdekesség, hogy ugyan ebben az évben (2001) Gárdos Éva, Amerikai rapszódia című filmjében is főszerepet kapott. A film a Rákosi-rendszer rossz viszonyait, az erős kommunizmust és a Zsuzsi (Suzanne) történetét mutatja be. 

319480_full.jpg

A Eight Legged Freaks (Mérges pókok) című filmet, inkább nevezném egy vicces C kategóriás horror-vígjátéknak. Szórakoztató a maga módján, de felejthető is.

mv5bmtgynze2ndk3mf5bml5banbnxkftztgwmta0mty1nte_v1_sy1000_cr0_0_678_1000_al.jpgÉs elérkeztünk A NAGY áttöréshez. A Lost in Translation (Elveszett jelentés) című filmben, Bill Murray mellett volt női főszereplő. Egy komoly dráma, egy érdekes barátság kialakulásáról Tokióban. Egy úton haladva fedezik fel a várost és önmagukat. Egy kötelező mű a new yorki szépségtől és kedvenc szellemírtónktól. Nem véletlenül kapott érte BAFTA díjat, mint legjobb női főszereplő.fhd003lit_scarlett_johansson_024.jpgMegnyílt előtte az út. 2003-ban ismét sikert aratott a Girl with a Pearl Earring (Leány gyöngy fülbevalóval) című filmben. Golden-Globe jelölést is kapott érte, de nem nyerte meg. 2004-ben együtt dolgozott Helen Hunttal (A Good Woman) és John Travoltával (A Love Song for Bobby Long). 2006-ban a The Black Dhalia (Fekete Dália), anigif_enhanced-29340-1493863383-3.gif
és a The Prestige (Tökéletes trükk) című filmben olyan színészekkel dolgozott együtt, mint Josh Hartnett, Aron Eckhart, Christian Bale és Hugh Jackman. 2007-ben ismét visszatért kicsit a komolyabb műfajtól a vígjátékok irányába. The Nanny Diares (Egy bébiszitter naplója) egy középkategóriás film lett, de nem okozott nagyobb érvágást karrierjében. 2008-ban ismét komolyabb szerepekben láthattuk Scarlettet. Woody Allen, Vicky Cristina Barcelona című romantikus drámájában mutathatta meg tudását. 2010-ben már a jól ismert szerepben láthattuk, mint Black Widow (Fekete Özvegy) az Ironman 2. részében. A Marvel produkciók mellett számos filmben kapott főszerepet. Ilyen volt a Lucy vagy a Ghost in the Shell (Páncélba zárt szellem). Egyéb filmek, ahol feltűnik Johansson: 

  • Hitchcock
  • Don Jon
  • Hail, Caesar! (Ave, Cézár!)
  • Her (A nő)
  • We Bought a Zoo (Az igazi kaland)

Hangját pedig két animációs filmben is megvillantotta. The Jungle Bookban (A dzsungel könyve) Kaanak kölcsönözte hangját, míg a Sing (Énekelj!) című animációs mesében Ash hangja volt. Érdekesség, hogy kiadott egy zenei albumot is Scarlett Johansson még 2008-ban Anywhere I Lay My Head album címmel, de jobban tette, hogy színészi pályába kezdett gyerekként, és nem pedig énekesnek állt. A vállalkozó szelleműeknek itt van az egész album:

Jelenleg karrierje a Marvel univerzumban forog. Az Ironman 2. után a The Avengers, Captain America: The Winter Soldier, Avengers: Age of Ultron, illetve a Captain America: Civil War című filmkeben bújt Natasha Romanoff bőrébe. A soron következő Avengers: Infnity War első részében láthatjuk újra. Az elmúlt hónapokban felmerült a lehetősége, hogy saját eredet történetet is kap kedvenc bőrszerkós vörös ügynökünk, de erről még részletek nincsenek. Valószínű, ha rácsörögnének telefonon, hogy holnap kezdünk forgatni, nem mondana nemet.giphy-2.gif

 Legutolsó filmje ismét a vígjátékok világába vezérelte őt a Rough Night (Csajok hajnalig) című filmmel , de lassan beláthatná, hogy nem való neki az a műfaj. Inkább a dráma és a feszülős ügynök ruha. Zárásként egy érdekesség a magyar szinkronról. Tizenhét női magyar szinkronhangon hallhattuk már megszólalni, de legtöbb alkalommal Bánfalvi Eszter és Csondor Kata adta hangját a színésznőnek. scarlett-johansson-8-days-magazine-march-30-2017-1.jpg

Szerző:Kustor Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://megatopx.blog.hu/api/trackback/id/tr2113346643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.11.24. 07:02:08

Nem akarom elhinni, hogy kimaradt a cikkből az Under The Skin (2014), amit az emberek 90%-a nyilván csak azért nézett meg, mert végre Scarlett anyaszült meztelenül sétál, és nézegeti magát a tükörben :-D
A film amúgy igazi megosztó mozi, van, aki zseniális filozofikus sci-fi-thriller-művészfilmnek gondolja, mások pedig egy valódi katyvasznak. Én a magam részéről azt mondom, hogy miután elolvastam a könyvet (na, az szerintem tényleg zseniálisan jó), értem a filmet is (több olyan logikai ugrás van benne, ami a könyvben szépen ki van fejtve, a filmben viszont "csak megjelenik"), de a regény nélkül tényleg csak egy nyomasztó agymenés az egész (viszont az biztos, hogy kevés ilyen nyomasztó filmet láttam). Ráadásul a film nagyon eltér a könyvtől, a történet morális tanulságait szerintem nagyrészt kigyomlálták a forgatókönyvben.
(Egyébiránt a Fekete Özvegy film már az első Bosszúállók után felmerült, de akkor is valamikor 2020 utánra tervezték, ha jól emlékszem.)

Pete Yornnal is csinált egy közös albumot Break Up címmel (a Relator viszonylag ismert subidubi hepiszong lett).
Szerintem nem rossz a hangja, de művelnie kellene, nyilván a szuperhősködés és a sűrű magánélet mellett nem fér bele a szolfézs és társai :-D

És két dal:
The Teenages - Starlett Johansson:
youtu.be/lkM6yo2nlVA

The Jai-Alai Savant - Scarlett Johansson Why Don't You Love Me:
youtu.be/U6RvX023EeM

:-D

megatopx 2017.11.24. 10:39:13

@Tralfamador75: Az under the skint post ezért nem is mertem belevenni az egészbe. Nekem speciel tetszett a film, de igen megosztó sokak között. Meghallgattam a Relator című számát. Karakteres a hangja benne. Azt hiszem 2009-es szám, de lehet tévedek. Azért megfigyelhető benne, hogy kicsit fejlődött a hangja, de azért nem annyit, hogy megváltozzon a véleményem :D. Nem rossz, de én szívesebben nézem a filmjeit.

MegaTopX

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása